Glycerine huidverzorging

Glycerine is een veelzijdige, vochtinbrengende stof die je vaak tegenkomt in huidverzorgingsproducten: van crèmes tot serums en reinigingsproducten. Een onmisbaar ingrediënt voor een gehydrateerde huid. De doorzichtige, geurloze stof is te gebruiken in pure vorm of kan gemengd worden met andere ingrediënten.

Lees meer

Toont alle 7 resultaten

Oorspronkelijke prijs was: €3,99.Huidige prijs is: €3,49.
Oorspronkelijke prijs was: €6,99.Huidige prijs is: €4,99.
Oorspronkelijke prijs was: €2,99.Huidige prijs is: €2,49.
Oorspronkelijke prijs was: €32,99.Huidige prijs is: €24,99.
Oorspronkelijke prijs was: €6,99.Huidige prijs is: €5,95.

Wat is glycerine?

Glycerine, ook wel glycerol genoemd, is een lichaamseigen stof dat zich in de hoornlaag (de bovenste laag van de huid) bevindt. Glycerine is ook te vinden in de vetten van planten of dieren. Hier komt de glycerine uit ons assortiment vandaan.

Glycerine heeft de unieke capaciteit om water uit de omgeving en de onderliggende huidlagen aan te trekken en vast te houden. Het helpt de huid om vochtig, zacht en soepel te blijven. Daarom een onmisbaar ingrediënt in hydraterende huidproducten.

Het belang van een gehydrateerde huid

Hydratatie vormt de basis van een stralende en gezonde huid. Een tekort aan vocht zorgt voor droogheid, schilfering en de vorming van rimpels. Precies wat we willen vermijden.

Door de huid vochtig te houden wordt de buitenste huidlaag beschermd en blijft de huid soepel. Een gehydrateerde huid zorgt voor een stevigere, gladdere huidtextuur. Niet alleen zullen fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn, de huid wordt strakker en egaler.

Glycerine is een effectief middel voor het hydrateren van de huid. Dit ingrediënt wordt niet voor niks vaak toegevoegd aan gezichtscrèmes, gezichtsverzorging en lipverzorging.

Hoe gebruik je glycerine?

Glycerine is niet alleen een krachtig middel, maar kan ook voor verschillende doelen ingezet worden. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij:

  • Smeer glycerine op droge en gebarsten plekken om de huid te verzachten
  • Voeg glycerine toe aan badwater voor een extra zachte huid. Vooral fijn in de droge maanden
  • Houdt de lippen zacht
  • Meng glycerine met water en maak een hydraterende toner. Breng deze mix na het reinigen aan op je gezicht met een wattenschijfje
  • Glycerine kan toegevoegd worden aan zelfgemaakte gezichtsmaskers, serums en lotions

Tip: beperk het gebruik van pure glycerine direct op de huid. Gebruik de pure vorm alleen op de droge plekken of verwerk met andere ingrediënten.

Glycerine voor elke huidtype

Glycerine is door zijn hydraterende vermogen geschikt voor elk huidtype. Voor mensen met een droge huid biedt glycerine een diepe hydratatie, terwijl het voor de vette huid helpt bij het in balans brengen van het vochtgehalte zonder de poriën te verstoppen.

De milde eigenschap van glycerine maakt het een ideaal middel voor de gevoelige huid. Voor de oudere huid is glycerine een goede toevoeging aan de huidverzorgingsroutine. Naast het hydrateren van de huid vermindert Glycerine ook de rimpels en lijntjes in het gezicht.

Is glycerine schadelijk?

Glycerine is niet schadelijk voor de huid. Deze natuurlijke stof is afkomstig van planten en dieren en kan veilig gebruikt worden. Om te voorkomen dat je een allergische reactie krijgt van de glycerine is het verstandig om eerst een beetje te testen op een stukje huid. Mochten er problemen of irritaties optreden, kan je het er gemakkelijk afspoelen.

Online glycerine kopen

Een gehydrateerde huid begint bij de juiste producten. Voeg vandaag nog glycerine toe aan jouw huidverzorgingsroutine voor een zachte en strakke huid. Glycerine koop je eenvoudig en snel bij Fix My Hair. Kies voor een glycerine in pure vorm of de gemengde varianten met citroen of rozenwater.

Heb je vragen over het product of kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden graag al je vragen.