Uncategorized

De 8 beste shampoos zonder sulfaten en parabenen

De afgelopen jaren heb je het vast vaak voorbij horen komen: een shampoo zonder sulfaten en parabenen is beter voor je haar. Dat shampoo met minder chemicaliën beter is voor je haar zal je niet verbazen. Maar welke shampoo is nu de beste shampoo? Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

Sulfaten en parabenen

Sulfaten en parabenen zijn ingrediënten die vaak toegevoegd worden aan een shampoo. Het zijn zware ingrediënten die niet alleen de vuil en productresten uit je haar verwijderen, maar ook de natuurlijke oliën van het haar en hoofdhuid weghalen. Het haar kan hierdoor droog en pluizig worden en de hoofdhuid kan geïrriteerd raken. Voor gekleurd haar kunnen sulfaten en parabenen grote boosdoeners zijn. Deze ingrediënten reinigen het verfpigment, waardoor de kleur kan vervagen en de glans verdwijnt. Om extra lang te genieten van je geverfde lokken adviseren wij om een shampoo te gebruiken met natuurlijke ingrediënten.

Krullen shampoo zonder sulfaten en parabenen

Krullend haar kan nog sneller pluizig of droog worden. Het is daarom belangrijk dat je je krullen voedt met natuurlijke ingrediënten die de krullen hydrateren. Sulfaten en parabenen wil je daarom zo ver mogelijk bij je krullen vandaan halen. Kies voor een sulfaatvrije shampoo zonder parabenen. Alle shampoos uit dit lijstje zijn zeer geschikt voor krullend haar

De beste shampoo zonder sulfaten en parabenen

Om de zoektocht naar een shampoo zonder sulfaten en parabenen makkelijker te maken, hebben wij onze 8 favorieten voor jou op een rij gezet.

  1. Shea Moisture Raw Shea Butter Moisture Retention Shampoo De haarverzorgingsproducten van Shea Moisture zijn zeer vriendelijk voor ieder haartype. Het is dan ook niet gek dat deze shampoo de eerste plek heeft bemachtigd. Deze milde shampoo bevat zeewier, arganolie en shea butter dat het haar en de hoofdhuid voedt en versterkt.
  2. ORS Curls Unleashed Sulfate-Free Shampoo Deze sulfaat- en parabeenvrije shampoo is zeer geschikt voor krullend haar. Deze shampoo behoud de vorm en de natuurlijke oliën van het haar. Daarnaast ontwart het direct je haar, waardoor de styling van je krullen na een wasbeurt met deze shampoo veel gemakkelijker zal gaan.
  3. Cantu Shea Butter Natural Hair Sulfate Free Cleansing Shampoo Deze shampoo van Cantu reinigt het haar grondig. Tegelijkertijd houdt de milde formule het haar gezond en bevordert het de haargroei. Volgens ons dé perfecte shampoo voor krullend en pluizig haar.
  4. TGIN Moisture Rich Sulfate Free Shampoo Door de unieke formule van aloë vera merk je na een wasbeurt direct verschil na het gebruik van deze shampoo. De Pro Vitamine B5 zorgt ervoor dat het haar minder snel afbreekt en het vocht beter vasthoudt. Het resultaat: gezonde en glanzende lokken.
  5. Afro Love Nourishing Shampoo Met Afro Love reinig je je krullen op een haarvriendelijke manier. Deze shampoo reinigt niet alleen de haren en hoofdhuid. De zonnebloemolie zorgt voor een hydratatie van de krullen, de kamille geeft de hoofdhuid natuurlijk voedingsstoffen en de aloë vera extract vermindert kroezen. Een must-have voor iedereen met krullen.
  6. African Pride Moisture Miracle Honey & Coconut Door de combinatie van honing en kokosolie wordt het haar grondig gereinigd, gehydrateerd en krijg je haar een heerlijke geur na het wassen. Deze shampoo is ook veilig te gebruiken voor geverfd haar.
  7. ORS Sulfate-Free Hydrating Shampoo Olijfolie is een mild en haarvriendelijk ingrediënt dat het goed doet in een shampoo. De combinatie van aloë vera en olijfolie voedt niet alleen het haar, maar zorgt er ook voor dat je haar beter beheersbaar en te stylen is.
  8. Mixed Chcicks Sulfate Free Shampoo De sulfaatvrije shampoo van Mixed Chicks bevat geen parabenen en reinigt elk haartype. Na een wasbeurt is je haar heerlijk schoon en krijgt het een mooie glans. Een fijne shampoo die het haar hydrateert en beschermt.